Garantie

CONDITII DE GARANTIE PENTRU CEASURI CONDITII GENERALE DE ACORDARE A GARANTIEI

Garantia oferita nu afecteaza drepturile consumatorilor prevazute de OG 21/1992 si Legea 449/2003.
Conditiile de garantie sunt in conformitate cu O.G. 21/1992, Legea 449/2003 si O.G. 174/2008. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect cu elementele de identificare intacte (cod ceas si seria ceasului) impreuna cu accesoriile aferente.
Pentru a beneficia de garantie produsele trebuie insotite de factura fiscala si certificatul de garantie. In cazul in care produsele nu sunt insotite de aceste documente, vor fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia. Face obiectul garantiei exclusiv mecanismul ceasului.
Termenul de garantie pentru produsele achizitionate de la SC SHOES VISION este de 1 an de la data facturii fiscale. Termenul de garantie pentru bateria ceasului este de 30 de zile calendaristice din momentul emiterii facturii fiscale.

CONDITIILE CERTIFICATULUI DE GARANTIE

In perioada de garantie aveti dreptul sa reparati gratuit orice defectiune a produsului dvs. care face obiectul garantiei, in conditiile respectarii recomandarilor si instructiunilor generale de utilizare, transport si depozitare incluse in Certificatul de Garantie.
Cumparatorul are obligatia de a pastra certificatul de garantie si factura fiscala. In cazul aparitiei unei defectiuni, conform Legii nr. 449/2003, certificatul de garantie este singurul document care atesta dreptul la garantie si care va fi prezentat impreuna cu factura fiscala si dovada platii (chitanta, bon fiscal etc.).
Pierderea certificatului de garantie determina anularea garantiei Bunului sau Serviciului.
Raspunderea Vanzatorului, este angajata daca lipsa de conforrmitate apare intr-un termen de1 an (12 luni), calculat de la emiterea facturii fiscale. Pentru produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica de1 ani (12 luni), perioada de garantie se va reduce la durata medie de utilizare.
Abaterile maxime de la precizia de functionare pentru ceasurile quartz si autoquartz (chinetic,solar) este de +/- 20 secunde pe luna.
Abaterile maxime de la precizia de functionare pentru ceasurile mecanice manuale sau automatice sunt de la +/- 10 secunde pe zi pana la +/- 30 secunde pe zi.
Garantia ceasului acopera exclusiv mecanismul ceasului.
Garantia NU acopera: cureaua, bratara, carcasa, coroana, cadranul.
In cazul in care defectul reclamat nu intra sub incidenta conditiilor de garantie si se constata ca defectul afecteaza mecanismul ceasului Bunul primeste respingere de garantie.

Garantia NU acopera:

A) Defectiuni aparute in urma a unei manipulari si pastrari necorespunzatoare:
- schimbarea datei ceasului in intervalul orar 20:00 - 04:00 fapt ce poate duce la defectiuni ale butonului ce declansaza schimbarea datei
- aplicarea de socuri
- interactiunea cu detergenti, cosmetic, produse chimice
- folosirea produsului in medii cu praf, umezeala excesiva sau agenti corozivi
- expunerea la campuri magnetice puternice
- mentinerea bateriei consumata in interiorul ceasului duce la deteriorarea mecanismului

B) Produsele care prezinta: lovituri, ciobiri, crapaturi, componente arse, etichete sau sigilii de garantie deteriorate, sterse sau modificate;
C) Nerespectarea indicatiilor privind rezistenta la apa sau nerespectarea instructiunilor de utilizare;
D) Deteriorari provenite din uzura, vechime (zgarierea sticlei, alterarile culorii sau a materialului bratarilor metalice sau curelelor produse din piele, material textil, cauciuc si alte materiale);
E) Deteriorari provocate de incendii sau catastrofe naturale;
F) Orice deteriorare indiferent pe ce parte a ceasului, rezultata din folosirea anormala sau abuziva, lipsa de ingrijire, neglijenta, accidente (lovituri, geamul spart), folosirea necorespunzatoare a ceasului si nerespectarea instructiunilor de utilizare, in special in ceea ce priveste depasirea limitelor de etanseitate, daca se constata ca aceste cauze au determinat defectiunea reclamata de Cumparator;
G) Corodarea carcasei si a bratarii este cauzata din cauze biologice (aciditatea crescuta a transpiratiei);
H) Defectiunea este cauzata de folosirea impropie, brusca sau neatenta a produsului (coroana sau butoanele smulse, urme de lovitura pe carcasa, bratara sau curea rupta, ecran spart);
I) Durata de viata a bateriei(garantia pentru baterie este de 30 de zile calendaristice);
J) Bateria consumata dupa exirarea termenului de garantie de 30 de zile calendaristice de la data emiterii facturii;
K) Lipsa certificatul de garantie si factura fiscala atunci cand se solicita fisa de service.

Garantia devine nula in urmatoarele situatii:
a. Reclamatia nu este insotita de certificatul de garantie si factura fiscala;
b. Pierderea certificatului de garantie;
c. Produsul primeste respingere de garantie.

Daca defectul constatat face obiectul garantiei cumparatorul are dreptul in mod GRATUIT la:
A. Repararea produsului cumparat si inlocuirea subansamblelor mecanismului defect;
B. Inlocuirea integrala a produsului cu unul identic sau similar DOAR in cazul in care acesta nu poate fi reparat.

PROTECTIA LA UMIDITATE

Unul dintre cei mai importanti parametri ai ceasurilor este gradul de protectie fata de umiditate si apa in general. Standardele existente in acest domeniu in momentul actual clasifica ceasurile in mai multe categorii in functie de acest parametru. Producatorul specifica gradul de protectie la umiditate si apa al ceasului prin inscriptionarea pe capacul acestuia sau pe cadran a unui text de tipul "Water Resistant"/"Water Resistant 30 M" sau "Water Resistant 50 M" sau "Water Resistant 100 M" sau "Water Resistant 200 M" etc. In functie de incriptionarea de pe ceasul dvs se pot efectua, cu precautia necesara, activitatile prevazute in tabelul de mai jos sau echivalente.
In tabelul de mai jos sunt prevazute actiunile permise/nepermise in vederea pastrarii nealterate a etanseitatii ceasurilor.

Categ. Indicatie WR pe cadran sau pe carcasa ceasului Contact accidental cu apa, stropi, spalat pe maini Contact frecvent cu apa (de ex. dus) Inot de suprafata Scufundari neprofesionale, Sarituri in apa Scufundari profesionale Folosirea coroanei sau a butoanelor sub apa
I Fara rezistenta la apa Nu Nu Nu Nu Nu Nu
II Cu indicatie WR (Water resistent) Da Nu Nu Nu Nu Nu
III 30m/ 3ATM/ 3Bar/ 100ft Da Nu Nu Nu Nu Nu
IV 50m/ 5ATM/ 5 Bar/ 165 ft Da Nu Nu Nu Nu Nu
V 100m/ 10ATM/ 10Bar/ 330 ft Da Da Da Nu Nu Nu
VI 200m/ 20ATM/ 20Bar/ 660 ft Da Da Da Da Nu Nu
VII peste 200m/ 20ATM/ 20Bar/ 660 ft Da Da Da Da Da Nu
Gradul de protectie la umezeala sau etanseitatea ceasului este variabila pe timp lung in functie de anumiti factori, cum ar fi: uzura ceasului, nivelul general de umiditate atmosferica, nivelul de poluare, modul de folosire a ceasului. De aceea este recomandat sa verificati gradul de etanseitate al ceasului, cel putin odata pe an, preferabil inainte de inceperea sezonului cald sau in cazul in care a suferit un soc puternic. De asemenea se recomanda efectuarea unei revizii tehnice la fiecare 2 ani.

La fiecare interventie (de ex. schimbarea bateriei) trebuie verificate garniturile de etanseitate pentru capac, geam si coronita si daca este nevoie, inlocuite

INSTRCTIUNI DE UTILIZARE PE TIPURI DE MECANISME

Va rugam sa verificati ce tip de mecanism are ceasul dvs. si sa aplicati recomandarile corespunzatoare de mai jos.

Ceasurile automatice

Mecanismul cu intoarcere automata sunt mentinute in stare de functionare prin rotirea unui dispozitiv intern (contragreutate), rotire determinata de miscarile naturale ale purtatorului ceasului. Dupa ce e scos de la mana, ceasul functioneaza aproximativ 36 de ore (in functie de model). Daca mecanismul se opreste, este recomandat ca acesta sa fie incarcat prin remontare manuala, prin rotirea coroanei in sensul acelor de ceasornic (de la stanga la dreapta) pana la efectuarea a 10-15 rotatii complete (360 grade).
ATENTIE! Este interzisa setarea orei si a calendarului prin rotirea indicatoarelor in sens invers al acelor de ceasornic (de la dreapta la stanga).
Pentru acest tip de mecanism sunt admise abateri de precizie cuprinse intre +/- 10 secunde pe zi pana la +/- 30 secunde pe zi.

Ceasurile mecanice

Ceasurile mecanice sunt mentinute in stare de functionare prin rotirea (de 10 - 20 de ori) periodica (o data la 24 ore) a coroanei aflata in pozitia de mers - operatiune cunoscuta sub numele de intoarcerea ceasului. Pentru acest tip de mecanism sunt admise abateri de precizie cuprinse intre +/- 10 secunde pe zi pana la +/- 30 secunde pe zi.

Ceasurile kinetice

Energia necesara ceasului pentru a functiona este generata de o masa oscilanta. Ceasurile kinetice se pornesc prin operatiunea de remontare manuala, prin rotirea coroanei aflate in pozitia de mers (pozitia cea mai apropriata de carcasa) de circa 30-40 de ori. Ele se mentin in stare de functionare prin rotirea unui dispozitiv intern (contragreutate), determinata de de miscarile naturale ale purtatorului ceasului, care incarca un acumulator. Rezerva de mers al unui ceas kinetic este de aproximativ 8 zile.
Pentru acest tip de mecanism sunt admise abateri de precizie pana la +/- 20 de secunde pe luna.

Ceasurile quartz

Ceasurile quartz (electromecanic) sunt in stare de functionare din momentul cumpararii (daca coroana se afla in pozitia de mers) si functioneaza atata timp cat bateria are energie suficienta pentru consumul cureant al ceasului. Unele ceasuri quartz au indicator de terminare a bateriei (E.O.L.). Cand aceasta este pe punctul de a se consuma, secundarul ceasului incepe sa sara din doua in doua secunde (sau din patru in patru in functie de model), avertizand golirea bateriei, faca ca precizia ceasului sa fie afectata. In aceste conditii bateria trebuie inlocuita cat mai repede posibil. Mentinerea bateriei consumate in interiorul ceasului poate afecta mecanismul. Temperatura exterioara poate influenta precizia mecanismului quatz.
Pentru acest tip de mecanism sunt admise abateri de precizie pana la +/- 20 de secunde pe luna.

Fluorescenta: Ceasurile cu indicatori orari fluorescenti isi pierd proprietatile dupa o expunere indelungata la soare si umezeala.

8. POTRIVIREA

Inainte de potrivirea datei sau a orei, verificati daca ceasul nu are coroana infiletata. Verificarea se face astfel: se roteste coroana (in sensul invers al miscarii acelor de ceasornic- in jos) de cateva ori. Daca coroana ramane la aceasi distanta de carcasa se poate incepe operatiunea de potrivire. Daca prin rorire coroana se defileteaza si astfel se departeaza usor de carcasa, se continua rotirea ei pana la defiletarea completa (momentul in care, prin rotire in acelasi sens - invers acelor de ceasornic - in jos, coroana nu se mai departeaza de carcasa), dupa care se poate trece la operatiunea de potrivire. Pentru ceasurile cu coroana pe filet este absolut obligatoriu ca, dupa operatiunea de potrivire a datei si a orei, coroana sa fie refiletata. Acest lucru se face printr-o usoara apasare a coroanei spre carcasa (aliniat cu axul coroanei), concomitent cu rotirea acesteia in sensul miscarilor acelor de ceas (in sus). Se continua infiletarea pana cand se observa aproprierea completa a coroanei de carcasa.

8.1. Cazul in care coroana are doua pozitii:
0. pozitia de mers (cea mai apropriata de carcasa)
II. pozitia pentru potrivirea orei (pozitia extrema - cea mai indepartata de carcasa)

POTRIVIREA OREI
Se trage cu grija coroana in pozitia extrema (II).
Se roteste coroana in sensul de mers al acelor de ceasornic pana cand indicatoarele (orar si minutar) indica ora dorita.
Se impinge coroana inapoi in pozitia de mers (0).

POTRIVIREA DATEI (daca este cazul)
Se trage cu grija coroana in pozitia extrema (II).
Se roteste coroana in sensul de mers al acelor de ceasornic pana cand indicatorul orar efectueaza doua rotatii complete ale cadranului (24 ore) cand ajungeti la data calendaristica dorita se impinge coroana inapoi in pozitia de mers (0).

8.2. Cazul in care coroana are trei pozitii:
0. pozitia de mers (cea mai apropriata de carcasa)
I. pozitia pentru potrivirea datei, ziua saptamanii (pozitia intermediara)
II. pozitia pentru potrivirea orei (pozitia extrema - cea mai deparata de carcasa)

POTRIVIREA OREI
Se trage cu grija coroana in pozitia extrema (II).
Se roteste coroana in sensul de mers al acelor de ceasornic pana cand indicatoarele (orar si minutar) indica ora dorita.
Se impinge coroana inapoi in pozitia de mers (0).

POTRIVIREA DATEI
ATENTIE! Nu schimbati niciodata data intre orele 20:00 - 04:00. Puteti strica mecanismul.
Este general acceptat ca unele ceasuri sa isi schimbe automat data intre orele 00:00 - 04:00
Se trage cu grija coroana in pozitia intermediara (I).
Se roteste coroana in sensul corect pentru a ajunge cu indicatorul de data la data calendaristica dorita. Se impinge coroana inapoi in pozitia de mers (0).
Pentru modelele de ceasuri care afiseaza atat data, cat si ziua saptamanii, setarea datei se face prin rotirea remontorului in sensul invers de mers al acelor de ceasornic.

POTRIVIREA ZILEI SAPTAMANII (daca este cazul)

(Varianta I) Se trage cu grija coroana in pozitia intermediara (I).
Se roteste coroana in sensul de mers al indicatorilor orari.
Se impinge coroana inapoi in pozitia de mers (0).

(Varianta II) Se trage cu grija coroana in pozitia intermediara (II).
Se roteste coroana in sensul de mers al indicatorilor orari pana cand indicatorul orar efectueaza doua rotatii
complete ale cadranului (24 ore) cand ajungeti la ziua saptamanii dorita se impinge coroana inapoi in pozitia de mers (0).

9. FUNCTIA CRONOGRAF
Cronograful unui ceas este compus din 2 subcadrane care masoara, in funcţie de model, zecimi de secunda, secunde, minute sau ore şi un indicator pentru masurarea secundelor sau a minutelor. Funcţiile cronograf permit masurarea unor activitati sau evenimente in ore, minute, secunde si/sau zecimi de secunda.

Mod de funcţionare:
-functia START/STOP
-functia ADD (timpi parţiali)

Pentru o functionare perfecta, precisa si de durata a cronografului dumneavoastra, va sfatuim sa respectati instructiunile din acest manual.

Observaţie: Toate funcţiile de cronometrare sunt disponibile cu remontorul apăsat în poziţia I.

Cronometrarea simpla
Această funcţie permite măsurarea evenimentelor izolate.
Se apasa Butonul A pentru pornire;
Se reapasa Butonul A pentru oprire;
Se apasa Butonul B pentru resetare.

Functia ADD
Functia ADD permite cronometrarea evenimentelor consecutive, fara resetare intermediara.

Fiecare timp obtinut se adauga precedentului.
Cand cronograful functioneaza, nu apasati butonul B sub apa.
Se apasa Butonul A pentru pornire
Se apasa Butonul A pentru oprire si citire

Se apasa Butonul A pentru restart

Se apasa Butonul A pentru oprire si citire
Se apasa Butonul B pentru resetare.

Aducere la pozitia initiala a indicatorului secundar al cronografului

Se trage coroana in pozitia extrema (III)
Se apasa pe butonul A pana cand secundarul cronografului ajunge in dreptul orei 24.
Se impinge coroana inapoi in pozitia de mers (0).

comanda de 200 ron si ai TRANSPORT GRATUIT in orice localitate